Bloedafname

Elke werkdag kunt u tussen 08.30 en 10.00 uur terecht bij De Kloostertuin, Kerkstraat 21 te Hapert. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. De uitslag van het bloedprikken kunt u na vijf werkdagen opvragen bij de assistente. Dit kan elke werkdag vanaf 09.00 uur.

Griepprik

Alle mensen van 60 jaar en ouder komen in aanmerking voor een griepprik.
Dat geldt ook voor mensen onder de 60 jaar met een hart-, long- of suikerziekte, nierpatiënten en mensen met minder afweer. Iedereen die voor de griepprik in aanmerking komt, krijgt hiervoor een oproep thuisgestuurd.

Kleine ingrepen

Diverse aandoeningen kunnen wij in de praktijk behandelen. Het gaat om zaken als verstopte talgklieren, bultjes in of op de huid, ontsierende moedervlekken, ontstoken teennagels, enz. Het is verstandig dit soort aandoeningen eerst een keer op het spreekuur te laten zien. De huisarts kan dan beoordelen of behandeling in de praktijk mogelijk is en hoeveel tijd hiervoor ingepland moet worden.

Spiraaltje

Voor een spiraaltje kunt u bij een van de huisartsen terecht. We raden u aan om ter voorbereiding eerst een keer bij een huisarts op het spreekuur te komen.

Zorgprogramma’s

In de huisartsenpraktijk werken we met zogenaamde zorgprogramma’s voor veel voorkomende ziektebeelden. Denk hierbij aan diabetes (suikerziekte), de longaandoening COPD en hart- en vaatziekten. Een zorgprogramma beschrijft hoe de samenwerking tussen patiënt en verschillende zorgverleners geregeld is. Ook staat erin hoe regels en afspraken gerealiseerd worden.